Anwenderberichte

Anwenderberichte

Anwenderberichte

Wildkamp verbetert service met oplossing van CaptureTech

Medio 2011 implementeerde CaptureTech bij Technische groothandel Wildkamp een combinatie van software en Memor™ terminals in al haar vestigingen. Medewerkers én vaste klanten maken nu gebruik van deze handige mobiele computer. Scannen aan het schap, uitlezen aan de kassa en de transactie is gesloten, betrouwbaar én snel.

 

Het concept van familiebedrijf Wildkamp is uniek in ons land. Met maar liefst een assortiment van 50.000 artikelen verdeeld over 22 hoofdgroepen op voorraad in het distributiecentrum in Coevorden en gemiddeld 7000 in de ruim 40 vestigingen bedient deze technische groothandel de zakelijke markt, groot en klein. 40 jaar geleden begonnen met pvc-buizen heeft Wildkamp, met inmiddels de tweede generatie aan het roer, zich ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van leidingen, buizen en alle aanverwante producten. Van het koppelstuk met de afwijkende hoekmaat tot complete warmwatercirulatiesystemen, vloerverwarming en luchtgordijnen. Afnemers kunnen er ook terecht voor ondersteuning en advisering van (grootschalige) projecten waar het aanleggen van buizen, leidingen en bestrating een rol speelt. De kennis en kunde van de medewerkers ligt dan ook op een hoog niveau.

 

Service vergroten

In 2011 is de beslissing genomen om één van de laatste puur handmatige handeling in de vestigingen aan te pakken. Hoofd ICT Albert Smit en Hoofd Facilitaire zaken Gerard Nijlant vertellen: “Service bieden aan onze klanten staat voorop. Dat betekent dat medewerkers in 70 tot 80% van alle gevallen in de filialen meelopen met de klant naar de gewenste artikelen. Omdat we over zo’n enorme voorraad beschikken waaronder veel losse kleine artikelen die niet van een barcode kunnen worden voorzien, moest er veel handmatig worden genoteerd. Of moest de barcode bij de kassa worden opgezocht in het geval de klant zelf zijn artikelen bij elkaar had gezocht. Uiteraard een tijdrovende handeling, hoe goed onze medewerkers ook zijn ingevoerd in de materie. Dat stukje wilden we ook automatiseren, waarbij de wens was dat ook vaste klanten er hun voordeel mee konden doen.” Na een brede oriëntatie is Wildkamp uitgekomen bij de Memor™, die door Datalogic partner CaptureTech bij Wildkamp werd aangeboden als de uitgelezen oplossing. Duurzaam en met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Naast de levering van 120 Datalogic Memor™ Computers verzorgt CaptureTech tevens de software en het onderhoud.

 

Betrouwbaar & snel

Inmiddels werken alle Wildkamp vestigingen met Datalogic Memor™ en tot volle tevredenheid van medewerkers en klanten. De test liet al snel zien dat de Memor in combinatie met de software van CaptureTech voldeed aan onze eisen: eenvoudig in gebruik, snel en betrouwbaar. Via een cradle wordt de Memor foutloos uitgelezen aan de kassa. We gebruiken nu nog maar een fractie van de mogelijkheden die de Memor™ in huis heeft.


Klant: Wildkamp B.V.
Industrie: Retail/Specialty Retail
Applicatie: Warehousing/Picking and Staging
Land: Nederland
Datalogic Product: Memor™
Datalogic Partner: CaptureTech

👋 Hi there!
How can we help you today?
Let's chat
1